четвъртък, 9 август 2012 г.

Да живее Мексико - филм





1 януари, 2006: хиляди местни Сапатисти се подготвят да кажат сбогом на техния говорител Субкоманданте Маркос. Неговата мисия: да пътува из страната през следващите шест месеца за да научи за съпротивата на мексиканските мъже и жени, които се борят за едно по-добро бъдеще. Така започва едно пътешествие, което цели да достигне границата със Съединените Щати, в другия край на страната…
Филмът проследява стъпките на това пътешествие, което изследва лицето на „другото” Мексико, съставено от смирени и обикновени хора, лице много по-различно от това, което телевизията ни показва всеки ден.
Това предизвикателство не е без риск… като разкрива мексиканското достойно и бунтовно лице, посаждайки семената на бунта и солидарността из цялата страна, това пътешествие е провокация срещу тези, които контролират икономиката и имиджът на страната. Това което започва като изолирано мърморене ще се превърне във вик на стотици хиляди гласове: „Да живее Мексико!” Как ли ще отговорят тези, които държат властта?

Няма коментари:

Публикуване на коментар